You are currently viewing Amulete și talismane. Diferente

Amulete și talismane. Diferente

Fiecare religie din istoria omenirii a oferit adepților ei mici obiecte decorative cu scopul de a face orice, între vindecare, protecție sau succes. Între aceste obiecte se află și talismanele și amuletele. De ce purtăm amulete și talismane? Viața în sine este magie și noi, oamenii, mereu am considerat că orice sprijin în plus nu strică. Cu toții credem în forțe sau energii care depășesc ceea ce putem înțelege, fie că ele sunt religioase, ezoterice, supranaturale sau încadrate în statutul social, pe acest principiu funcționează talismanele și amuletele.

Putem să influențăm rezultatul unui eveniment cu ajutorul unor obiecte? Această întrebare a captivat și continuă să captiveze omenirea de secole și este o provocare pentru oamenii de știință. Răspunsul este da, uneori, Se pare că a crede în noroc poate afecta performanța noastră, doar în situațiile în care avem control asupra rezultatului. Purtăm amulete și talismane pentru a îndepărta răul și a ne asigura putere spirituală, iar această credință în puterile lor magice o avem de când e lumea.

Talismane de argint norocoase Talisman argint trifoi cu patru foi
Talisman argint trifoi cu patru foi
Talismane de argint norocoase Talisman argint Constelatii Berbec
Talisman argint Constelatii Berbec
Talismane de argint norocoase Talisman argint Zodiac Pesti
Talisman argint Zodiac Pesti
Talismane de argint norocoase Talisman argint Infinit Family Forever
Talisman argint Infinit Family Forever
Talismane de argint norocoase Talisman argint bufnita
Talisman argint bufnita
Talisman argint Mana Fatimei albastru
Talisman argint Mana Fatimei albastru
Talismane de argint norocoase Talisman argint inima Forever Always
Talisman argint inima Forever Always
Talismane de argint norocoase Talisman argint lant de siguranta inima si cheie
Talisman argint lant de siguranta inima si cheie

AMULETĂ

AMULETĂ – Obiect (purtat de om) căruia i se atribuie o putere magică de a feri de rele, de a apăra de boli.

Cuvântul „amuletă” este derivat din latinescul „amuletum” care înseamnă a pune departe sau a îndepărta. Se crede că amuletele au puterea magică de a alunga energia negativă, spiritele rele sau chiar bolile, protejând pe cel care le poartă. Sunt creditate cu puterea de a alunga relele, vrăjile,  dezastrele sau de a contracara dorințele rele proiectate prin vorbe sau priviri de către alți oameni. Amulete folosite de-a lungul secolelor: pietre semiprețioase, geme, crucifixe, usturoi, dreamcatcher, margeaua ochi, etc. 

TALISMAN

TALISMAN– Mic obiect despre care se crede că aduce noroc celor care îl poartă. 

Cuvântul „talisman” este derivat din grecescul „telesma” care înseamnă rit religios.  Talismanul este exact opusul unei amulete; se crede că talismanele dau mai multă putere persoanei care le poartă, le oferă energie pozitivă. Un talisman este un obiect cu puteri magice în care se încearcă reprezentarea unei forţe în armonie cu Forțele Universale. Cu cât simbolismul este mai exact, cu atât va fi mai eficient. Talismane din vechime: Excallibur (sabia Regelui Arthur), Lampa magică a lui Aladdin. Astăzi există o mare varietate de simboluri folosite în construcția talismanelor, cele mai comune și cunoscute sunt simbolurile planetare și zodiacale. Acum sunt în trend bijuteriile cu charmuri norocoase de argint purtate pe brățări sau coliere. Acestea încorporează adesea simboluri specifice ca mâna lui Fatima, simbolul infinitului, arborele vieții, etc. Talismanele  sunt obiecte create, confecționate de către om ca mecanisme de apărare magice sau supranaturale, fiind pregătite pentru un anumit scop.

Talisman argint My Tree of Life
Talisman argint My Tree of Life
Talisman argint Snake Bow, Infinit, pietre verzi
Talisman argint Little Friends, inima
Talisman argint Little Friends, inima
Talisman argint Home Sweet Home
Talisman din argint Cute Strawberry
Talisman din argint Cute Strawberry
Talisman din argint Butterfly Stopper
Talisman din argint Turquoise Star
Talisman din argint cu Inima Rosie si Puls
Talisman din argint cu Inima Rosie si Puls

Amulete și talismane. Diferente

În concluzie, o amuletă ar trebui să evite elementele negativie, în timp ce un talisman încurajează elementele pozitive. Amuleta își are proprietatea magică în mod natural, dar talismanul este un articol făcut special pentru cineva anume și pentru un anumit scop magic sau energetic. Ele sunt obiecte des întâlnite astăzi în bijuterii păstrând aceaste funcții sau constituind simple ornamente estetice. Nimic nu ne împiedică să purtăm un colier, un charm sau un inel cu astfel de simboluri, chiar dacă nu credem în aceste ele. 

Talisman din argint Mom's Pink Hearts
Talisman din argint Mom's Pink Hearts
Talisman din argint Cat and Stars
Talisman din argint Cat and Stars
Talisman din argint First Love
Talisman din argint First Love
Talisman din argint Unicorn Love
Talisman din argint Unicorn Love
Talisman din argint Galaxy Half Moon
Talisman din argint Galaxy Half Moon
Talisman din argint Pink Ladybug
Talisman din argint Pink Ladybug
Talisman din argint Purple Hearts
Talisman din argint Purple Hearts
Talisman din argint Inima rosie cu Fundita
Talisman din argint Inima rosie cu Fundita

Ne-am bazat mereu pe amulete și talismane pentru a combate toate acele rele care ne pot afecta fizic și psihic și a atrage norocul. Orice obiect în care ne-am pus încrederea l-am valorizat subiectiv, creând o legătură emoțională care l-a făcut special. El este un obiect care a marcat un eveniment important din viața noastră și pe care îl păstrăm simțind că este unic, diferit. Fără să ne dăm seama, el este amuleta sau talismanul noastru.  Toții ne dorim ca lucrurile să meargă bine pentru noi, să avem noroc și să ne îndeplinim dorințele, iar orice ajutor este bine venit, chiar dacă vine de la un simplu talisman. Tu porti o amuleta sau un talisman?

This Post Has 12 Comments

 1. Gabriela Bratu

  Nu am nimic de genul, insa am diverse accesorii pe care le port frecvent

 2. Alina

  Foarte interesant și recunosc ca într-un fel sau altul și eu cred în ideea de amuleta. Mulțumesc pentru aceste informații

 3. Ana

  Am avut o perioada cand purtam bratara Pandora si aveam mai multe talismane, dar am renuntat la ea de ceva timp si acum nu mai am.

 4. Denisa

  Sunt tare interesante si sunt cateva chiar dragute.

 5. Marin Mirela

  Nu am, dar am anumite bijuterii pe care le port tocmai pentru că îmi fac bine, simt asta, îmi poartă chiar noroc.
  Mulțumesc tare mult pentru informațiile clare. Mi-au plăcut câteva dintre cele prezentate și mi-ar plăcea să le am.

 6. Lucia Mihaela Curea

  Bine de stiut diferenta dintre cele doua.

 7. Rokolla

  Imi plac bratarile cu talismane. Nu stiu daca aduc noroc sau au alte insemnatati, dar eu le cumpar strict din punct de vedere estetic

Lasă un răspuns