You are currently viewing Cum să te îmbraci la nuntă. Reguli de bază

Cum să te îmbraci la nuntă. Reguli de bază

Care-i prima noastră grijă când primim o invitație la nuntă? Reformulez- Care este prima grijă a femeilor când primesc o invitație la nuntă? Răspunsul este -Cu ce să mă îmbrac?  Prima grijă a femeilor este ce rochie de ocazie să poarte la acel eveniment, pe când bărbații se preocupă mai mult de partea materială. Chiar dacă sună egocentric, nunțile sunt evenimente sociale în care femeile vor să fie la înălțime și să-și demonstreze bunul gust. La prima vedere poate părea puțin complicat cum să te îmbraci la nuntă, dar nu este așa dacă urmezi câteva reguli de bază.  Fiecare tip de nuntă are regulile ei particulare, la fel ca și recepțiile și cununia civilă. Nu este vorba de a fi super modestă, ci de a fi respectuoasă cu mireasa și de a înțelege că este ziua ei să strălucească. Tu trebuie doar să fi elegantă și să dai dovadă de bun gust. Uneori, o alegere proastă a rochiei poate strica petrecerea și ne poate face să ne simțim ca un proscris.

Cod vestimentar Rochie ocazie Rochie Darling Mov
Rochie ocazie Rochie Darling Mov
Rochie ocazie Rochie Wilma Rose
Rochie ocazie Rochie Wilma Rose
Cod vestimentar Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Sugar Fucsia
Rochie ocazie Rochie Sugar Fucsia
Rochie ocazie Rochie Moze Etelka Mov
Rochie ocazie Rochie Moze Etelka Mov
Rochie ocazie Rochie Classy Lila
Rochie ocazie Rochie Classy Lila
Rochie ocazie Rochie Expression Bicolora
Rochie ocazie Rochie Expression Bicolora
Rochie ocazie Rochie Moze Affair Violet
Rochie ocazie Rochie Moze Affair Violet
Rochie ocazie Rochie Fiorella Verde
Rochie ocazie Rochie Fiorella Verde
Rochie ocazie Rochie Selesta Argintie
Rochie ocazie Rochie Selesta Argintie
Rochie ocazie Rochie Ximena Neagra
Rochie ocazie Rochie Ximena Neagra
Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Lady Albastra
Rochie ocazie Rochie Lady Albastra
Cod vestimentar Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Sugar Neagra
Rochie ocazie Rochie Sugar Neagra

Cum să te îmbraci la nuntă. 8 Reguli de bază pentru femei

Sunt câteva reguli simple care se aplică aproape tuturor tipurilor de nunți. Dacă le urmezi, nu va fi nicio problemă cu alegerea rochiei tale.

 1. Prima regulă este să nu porți niciodată alb sau orice culoare similară, cum ar fi: ivoar, bej, fildeș, nud. Este văzută ca o lipsă de considerație față de mireasă. Totuși, dacă invitația indică faptul că trebuie să porți alb, atunci regula este anulată.
 2. La festivitățile nunților care au loc ziua nu se recomandă rochii negre, deoarece negrul este asociat cu înmormântările și o nuntă este un motiv de fericire, nu de doliu. Pe timp de zi o culoare pastel sau nuanțe subtile arăta cel mai bine. Fără culori fluorescente, metalizate.  În schimb, seara poate fi purtată o rochie neagră, gen little black dress sau culori vibrante, metalizate. Daca evenimentul are loc inainte de ora 18.00 trebuie purtate culori deschise, după această ora trebuie sa fie ca vestimentația să fie în culori inchise .
 3. Este important de reținut că aceasta este ziua specială a cuplului, iar orice încercare de a distrage atenția de la ei arăta rău și poate face cuplul să se simtă inconfortabil, iar tu să te simți deplasat.
 4. Urmează întocmai instrucțiunile de pe invitație. Ia în calcul locația și ora. Nu uita să porți rochia potrivită pentru locul, ora, vremea și perioada anului. Dacă este în aer liber, nu purta tocuri și coafuri elaborate.
 5. Foarte important: nu arăta mai mult decât este necesar. Decolteuri față, spate acceptabile din punct de vedere social, rochii nu mai scurte de 3-4 degete deasupra genunchiului. Evita accesoriile foarte vizibile. Nimic nebunesc. Sunt femei care folosesc nuntile de parca ar fi pe un catwalk.  Poți fi elegantă și într-o  rochie simplă. Rochiile în care arăți ca o sirenă sexy păstrează-le pentru o altă ocazie.
 6. Trebuie să respecți orice sugestie făcută în invitație. Dacă invitația nu specifică cum să te îmbraci, studiază-o cu atenție. Invitația este de bază, din ea poți trage concluzia ce fel de petrecere va fi, cum trebuie să te îmbraci, unde va avea loc nunta și nu numai. Doar imaginea invitației în sine îți poate oferi un indiciu valabil despre cum va fi evenimentul. Nu contează dacă indică o etichetă formală, informală, cocktail sau black tie, tu trebuie să urmezi aceste instrucțiuni. Dacă pe invitație scrie cocktail party, nu înseamnă rochii mini. Repet iar, lungimea ideală pentru o rochie este de maximum trei sau patru degete deasupra genunchiului. Dacă invitația spune dress code formal, nu merge îmbrăcată ca și cum ai merge la club. Un cod vestimentar casual nu înseamnă că poți merge în blugi. O fustă din tull, un top, un pantalon palazzo sau o salopetă sunt variante acceptabile. Dacă ai îndoieli, contactează cuplul și întrebă care este codul vestimentar.
 7. Machiajul conteaza si el, în această situație alege unul natural ziua, iar seara unul adecvat orei și locației.
 8. Află ce rochii, accesorii sunt în tendințe anul acesta si alege outfit-ul care ti se potriveste cel mai bine și care este adecvat evenimentului la care ai fost invitată.

Mai multe modele de rochii de ocazie găsești in magazin. Nu-mi mai rămâne decât să-ți urez – Distracție plăcută!

Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Jersey Violet
Rochie ocazie Rochie Jersey Violet
Rochie ocazie Rochie Moze Alize Neagra
Rochie ocazie Rochie Moze Alize Neagra
Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Emina Rosie
Rochie ocazie Rochie Emina Rosie
Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Selesta Neagra
Rochie ocazie Rochie Selesta Neagra
Cum să te îmbraci la nuntă Rochie ocazie Rochie Margarett Neagra
Rochie ocazie Rochie Margarett Neagra
Rochie ocazie Rochie Estella Rosie
Rochie ocazie Rochie Estella Rosie
Rochie ocazie Rochie Solange Albastra
Rochie ocazie Rochie Solange Albastra
Rochie eleganta midi din catifea fucsia
Rochie eleganta midi din catifea fucsia

This Post Has 4 Comments

 1. Anca

  Îmi plac propunerile tale, de obicei ma îmbrac colorat la astfel de evenimente.

 2. Lucia Mihaela Curea

  Cred ca e important sa avem o tinuta eleganta, de prea multe ori am vazut tinute prea casual pentru o nunta.

 3. Bratu Gabriela

  oh, din punctul de vedere al nuntilor, mereu am vazut femei mult prea impopotonate. si chiar nu vad sensul, arata chiar ciudat…

Lasă un răspuns