You are currently viewing Trifoi cu patru foi talisman pentru noroc

Trifoi cu patru foi talisman pentru noroc

Trifoiul cu patru foi este cel mai popular talisman pentru noroc. De fapt, el este o mutație a trifoiulu, așa că este foarte greu de găsit în natură. Probabilitatea de a-l întâlni este de 1 la 10.000. Fiind atât de rar vederii lui i se atribuie noroc. Fiecare frunză reprezintă una dintre cele patru componente de bază ale fericirii, care sunt  speranța, credința, dragostea și norocul. Pentru alții cele patru simboluri pe care le reprezintă un trifoi cu patru foi sunt: bogăția, faima, dragostea și sănătatea. În tradiția creștină fiecare frunză corespunde mai degrabă unei virtuți. Prima frunză este pentru speranță, a doua pentru credință și a treia pentru caritatea patra foaie ar fi deci norocoasă. O legendă creștină spune că Eva a luat cu ea un trifoi cu patru foi după ce a fost alungată din Paradis pentru a-iși aminti de el. Cifra patru este legată de cele patru laturi ale crucii, motiv pentru care unii cred că trifoiul cu patru foi este o bucată de Paradis sau de Grădina Edenului.

Potrivit unei legende păgâne, fiecare frunză are un sens- prima ne-ar aduce faimă, a doua frunză ne-ar aduce bogăție, a treia dragoste și a patra sănătate. Deși trifoiul cu patru foi este asociat cu norocul,  el protejează și dragostea, atrage bogăția sau prosperitatea. În zilele noastre, dacă te hotărăști să-i oferi cuiva o bijuterie purtătoare de noroc cu trifoi cu patru foi, ar trebui să știi că îi dorești noroc, dar și că îți exprimi dragostea, faptul că ea este cineva foarte important pentru tine. Mai multe astfel de accesorii găsești in categoria bijuterii.

Bijuterii purtătoare de noroc Cercei argint trifoi cu patru foi si fluturas, tip surub si piulita
Cercei argint trifoi cu patru foi si fluturas, tip surub si piulita
Bijuterii purtătoare de noroc Bratara snur cu pandantiv argint trifoi cu patru foi, se poate personaliza
Bratara snur cu pandantiv argint trifoi cu patru foi, se poate personaliza
Bratara argint aurit personalizabila cu text, trifoi cu patru foi
Bratara argint aurit personalizabila cu text, trifoi cu patru foi
Bijuterii purtătoare de noroc Bratara snur cu pandantiv din aur trifoi cu patru foi, personlizabila cu text
Bratara snur cu pandantiv din aur trifoi cu patru foi, personlizabila cu text
Talisman din argint cu cristale Floare de Smarald
Talisman
Talismane de argint norocoase Talisman argint trifoi cu patru foi
Talismane de argint norocoase Talisman argint trifoi cu patru foi
Bijuterii purtătoare de noroc Cercei tip buton, argint, trifoi cu patru foi
Cercei tip buton, argint, trifoi cu patru foi
Bijuterii purtătoare de noroc Cercei tip buton argint placat cu aur trifoi cu patru foi
Cercei tip buton argint placat cu aur trifoi cu patru foi

Trifoi cu patru foi. Știai că…

 • Putem găsi și trifoi cu cinci sau șase frunze? Recordul este unul din 56 de foi! Cultivat în Japonia de Shigeo Obara, care a fost ales record Guinness în 2009.

 • Simbolul Irlandei este trifoiul cu trei foi, decurgând din trecutul galic al insulei combinat cu evanghelizarea sa de către Sf. Patrick? Patrick a vrut să-i educe pe irlandezi despre trinitatea creștină, iar pentru aceasta a luat un trifoi și i-a comparat foile cu Tatăl, Fiul și  Duhul Sfânt. Imaginea a avut un asemenea efect, încât a devenit una dintre emblemele țării.

 • Credința în atributele norocoase ale trifoiului cu patru foi își are originea cu mii de ani în urmă? În anul 200 î.Hr. era considerat deja un simbol sacru pentru druizi, egiptenii atârnau amulete în formă de trifoi cu patru foi pentru a se proteja de necazuri. 

Mai multe talismane cu trifoi cu patru foi gasesti AICI . Tu, ai găsit vreodată un trifoi cu patru foi sau ți s-a dăruit unul?

This Post Has 6 Comments

 1. Kamy

  Poate reprezeenta un cadou frumos si cu insemnatate. Am sa ma orientez catre ceva de genul de sarbatori

 2. Bratu Gabriela

  chiar e o idee pentru sarbatori, merita sa ma indrept catre genul acesta!

 3. Simona

  Am si eu un lantisor delicat cu trifoi. Mi-as placea si unul pe argintiu. Am pe auriu.

Lasă un răspuns