You are currently viewing Very Peri este culoarea anului 2022

Very Peri este culoarea anului 2022

În fiecare an, Pantone, brandul specializat în culori, încearcă să interpreteze spiritul vremii prin teoria culorilor, generând tendințe în modă și design. Odată cu venirea iminentă a anului următor, Pantone a selecționat culoarea care va fi trend și care va marca anul 2022. Știi care este această culoare? Very Peri este culoarea anului 2022, o culoare cu o prezență îndrăzneață, care potrivit Pantone stimulează ingeniozitatea și creativitatea personală”. Este prima dată când compania fabrică o culoare în loc să revină la arhiva preexistentă. Au creat o culoare nouă pentru o nouă viziune asupra lumii, deoarece pandemia a avut și are un impact puternic asupra modului în care trăim și lucrăm forțându-ne să gândim diferit.

În alegerea culorii anului 2022, compania Pantene a fost inspirată de tehnologie. Anul 2021 a fost marcat de tărâmul digital începând cu NFT ( Non-fungible tokens) cel mai recent fenomen de criptomonedă care a devenit mainstream, la călătoriile de turism spațial și până la metavers (o combinație de mai multe elemente de tehnologie: realitate virtuală, realitate augmentată și video în care utilizatorii „trăiesc” într-un univers digital). Dependența noastră tot mai mare de automatizare și tehnologie a determinat decizia lui Pantone de a colabora cu Microsoft la lansarea culorii anului 2022.

Pantone ne-a obișnuit cu alegeri neconvenționale: în 2016, compania a ales un gradient în două tonuri, Rose Quartz și Serenity, pentru a reflecta un an definit de schimbările politicii de gen, în 2017 am avut energicul Greenery, în 2018 puternicul Ultraviolet, în 2019 entuziastul Living Coral, în 2020 linistitorul Blue Classic care ne-a ajutat sa ne concentram pe lucrurile si emotiile pozitive din jurul nostru, iar în 2021 a desemnat in mod exceptional nu una, ci doua culori bivalente Ultimate Grey și Illuminating pentru a surprinde atât rezistența, cât și optimismul afișate în primul an al pandemiei.

Culorile sunt o formă fundamentală de comunicare, o modalitate de exprimare, conectare și influențare a ideilor și emoțiilor.  Da, culorile transmit emoții care ne pot favoriza sau modifica deciziile în diferite aspecte ale vieții. Acțiunile simple, precum alegerea hainelor, a lucrurilor de care ne înconjurăm sau emoțiile asociate cu o culoare sau cu un loc, ne pot marca comportamentele și atitudinile. Nu crezi că marketingul a descoperit asta cu mult timp în urmă și că, din acest motiv, logo-urile, brandurile și tendințele din modă au culori specifice? 

Provocarea din zilele noastre este să folosești cât mai bine efectul culorilor în viața de zi cu zi. Mizăm pe culorile care ne favorizează starea de spirit și profităm de ele la maximum în vestimentația voastră, în spațiile noastre sau în anumite situații specifice. Utilitatea pe care o dăm unui lucru depinde în mod direct de cunoașterea efectelor fiecărei culori. Unele nuanțe de culori generează relaxare, liniște, altele energie, creativitate. 

Așadar, având în vedere importanța culorilor în viața noastră de zi cu zi, nu ți se pare relevant să cunoaștem puțin mai multe despre relația dintre culori și emoții? Sigur că da, așadar să cunoaștem efectele culorii anului 2022, Very Peri. Very Peri este o nuanță de albastru-violet, într-un ton cald, în ciuda faptului că se află în gama de culori albastre, reci, care îmbină calmul albastrului cu o infuzie energică de roșu care  exprimă fuziunea dintre lumea fizică și cea digitală. Realitatea se schimbă continuu și se îmbină cu universul digital, iar lumea virtuală vine cu experiențe dinamice în care pot fi explorate noi oportunități pentru culori. Very Peri are un ton dinamic, vibrant și înălțător. Această culoare încurajează creativitatea, fericirea în aceste vremuri de transformare, de intensă de izolare, în care viața noastră se schimbă.

Prezentarea Very Peri de către Pantone Color 2022 împreună cu @artechouse a fost o experiență digitală captivantă vizual și audio cu texturi și imagini. Noul ton a fost prezentat printr-o piesă de artă digitală, pe lângă eșantionul tradițional, lucru care a consolidat legătura culorii cu lumea tehnologiei.

„Very Peri este un simbol al spiritului erei noastre globale actuale și al tranziției pe care o trăim astăzi”, explică specialiștii pe site-ul oficial Pantone, această culoare ilustrează fuziunea vieții moderne în corespondență cu tendințele de culoare în lumea digitală și modul în care împreună se manifestă în lumea fizică și invers”. 

„Este literalmente cel mai vesel și mai cald dintre toate tonurile de albastru”, spune directorul executiv al Institutului Pantone, Leatrice Eiseman. „Din cauza acestei nuanțe roșii, se introduce un sentiment de noutate care dă putere, iar noutatea este ceea ce căutăm.” „ Pantone 17-3938 Very Peri ilustrează fuziunea vieții moderne în corespondență cu tendințele de culoare din lumea digitală și modul în care împreună se manifestă în lumea fizică și invers”.

„Crearea unei noi culori pentru prima dată în istoria programului nostru educațional de culoare Pantone Color of the Year este reflectarea unui proces de inovare și transformare la nivel global – a remarcat Laurie Pressman –  această nuanță albastră nouă și complexă fuzionată cu un roșu purpuriu evidențiază gama de posibilități care ni se prezintă”.

Culoarea anului 2022 este rezultatul amestecului dintre un ton cald și unul rece, făcând posibilă coordonarea acesteia cu nuanțe ale ambelor extreme. Pantone Color Institute a creat patru palete de culori pentru a se coordona alături de noua culoare. Fiecare transmite o stare de spirit diferită, ilustrând versatilitatea lui Very Peri.

Avem culoarea anului 2022! Este Very Peri și ea nu poate lipsi din dulapurile noastre.

Am căutat prin magazinele online culoarea în tendințe a acestui nou an și am găsit câteva propuneri foarte interesante. Ia notă de ele!

Sacou cu buzunare Y.A.S.
Dhamont Inel din aur de 18K decorat cu piatra ametist
Pantofi din piele cu varf ascutit Liu Jo
Ana Hickmann Ochelari e soare hexagonali
Trepied portabil Studio Live, cu iluminare LED
Very Peri Costum sport supradimensionat cu gluga Easy-Fit uFIT
Costum sport supradimensionat cu gluga Easy-Fit uFIT
Pantofi sport masivi cu design colorblock Trailfox Overland
Pantofi sport masivi cu design colorblock Trailfox Overland Puma
Rochie mini cu volane Tione Framboise
Rochie mini cu volane Tione Framboise
Hanorac cu model si maneci cazute
Hanorac cu model si maneci cazute
Very Peri Sandale de piele si piele intoarsa cu toc inalt Pollini
Sandale de piele si piele intoarsa cu toc inalt Pollini
Very Peri DeFacto Camasa supradimensionata de bumbac cu maneci cazute
DeFacto Camasa supradimensionata de bumbac cu maneci cazute
Rucsac de piele ecologica cu efect holografic Pina Calin
Rucsac de piele ecologica cu efect holografic Pina Calin
Rochie midi vaporoasa cu volane
Rochie midi vaporoasa cu volane

Cunoașterea culorii anului este foarte importantă pentru societate, deoarece ne ghidează modul în care ea ne va influența emoțional în acel an. Dacă ne concentrăm pe modă, artă. design, Very Peri este culoarea pe care o vom vedea cel mai mult, fie într-un mod conștient sau subconștient. Ce părere ai de această culoare aleasă? Îți place? Te vezi înconjurată de ea?

This Post Has 7 Comments

 1. Marin Mirela

  Știam că Very-Peri este culoarea anului 2022 și de când am aflat m-am gândit că va fi un an al creativității și îndrăznelii.
  Cu siguranță va fi prezentă în garderobele tuturor celor care își doresc să fie nu doar în trend, ci și creativi și desigur cu o amprentă personală.

 2. Lucia Mihaela Curea

  O culoare pe placul meu, imi place aceasta nuanta de mov!

 3. Rokolla

  Trebuie sa recunosc ca imi place culoarea aleasa anul asta si cu siguranta voi avea diverse piese vestimentare in culoarea asta

Lasă un răspuns