You are currently viewing Culorile anului 2021: galben luminos si gri piatra

Culorile anului 2021: galben luminos si gri piatra

Te-ai intrebat cine alege culorile care vor fi in trend in fiecare anotimp si an? Daca nu stii, Pantone Inc- o companie americana specializata in gestionarea si analiza tendintelor culorilor,- este cea care se ocupa de desemnarea culorilor la moda (Pantone Color of the Year), iar ieri tocmai a anuntat culoarea anului 2021. Dupa energicul Greenery din 2017, puternicul Ultraviolet din 2018, entuziastul Living Coral din 2019, linistitorul Blue Classic din 2020, 2020, Pantone a desemnat in mod exceptional, dar nu neobisnuit, pentru 2021 nu una, ci doua culori bivalente. Culorile anului 2021 sunt o combinatie formata din nuantele Pantone 17-5104 Ultimate Grey, o culoare cenusie cu aspect de piatra, beton, impreuna cu Pantone 13-0647 Illuminating, un ton de galben stralucitor, iluminator.

Ca de obicei, evenimentul in care s-a făcut anuntul noii culori Pantone pentru 2021 a fost New York Fashion Week. Aici, Pantone Color Institute a lansat acest„ Fashion Color Trends Report ”.  Alegerea va afecta piata mondiala de design, fiind setata ca paleta de culori care urmeaza sa fie utilizata tot anul 2021. De la moda la design interior, de la ilustrari la design de produs , biculorile alese vor sta ca punct de referinta.

Mariajul dintre cele doua culori transmite forta si speranta, fiind alcatuit din doua culori independente ce se reunesc pentru a genera o combinatie aspirationala  de speranta si energie. Prin cele doua se vor reprezentate sentimente profunde, promisiuni si mult optimism.

„Unirea dintre Ultimate Grey cu galbenul vibrant Illuminating exprimă un mesaj de pozitivitate combinat cu forța”, explică Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, într-o declarație. „Această combinație de culori”, subliniază el, „este practica și solida, dar în același timp calda și optimista, ne oferă rezistență și speranță”. „Trebuie să ne simțim încurajați și liniștiți; este ceva esențial pentru sufletul uman ”.

Declaratie bicolora,
culorile anului 2021
galben luminos si gri piatra

Galbenul luminos este cu siguranta o culoare aspirationala. Singur, griul ar fi fost prea neutru si deprimant, in timp galbenul solitar ar fi fost prea mult, prea exagerat. Impreuna cele doua culori formeaza o pereche care este atat optimista cat si rezervata.

pantone galben iluminator 2021
Rochie gri tricotata cu torsade
Rochie galben luminos accesorizata cu fronseuri pe maneci

Griul  de culoarea betonului este o culoare pilon in lumea designului, iar acum insotit de acest galben luminos  va transforma complet lumea lui 2021. 

pantone gri 2021

Culorile anului 2021, suma perfectă de luminozitate si stabilitate

Compania descrie acest galben ca pe un ton luminos si vesel care genereaza vioiciune si efervescenta, un galben cald plin de energia soarelui. Griul insa evoca soliditate si fiabilitate, stabilitate si rezistenta, fiind culoarea rocilor, pietrelor, a betonului si al tuturor acelor elemente al caror aspect evidentiaza capacitatea lor de a rezista provocarilor timpului.

„Culoarea anului Pantone reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce oamenii caută în acea culoare si speră să le poată oferi un răspuns”, adaugă Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute. „În timp ce societatea continuă să recunoască culoarea ca o formă critică de comunicare și o modalitate prin care să simbolizeze gândurile și ideile, mulți designeri și mărci îmbrățișează limbajul culorii pentru a se conecta și a-și îmbunătăți„ implicarea ”.”

Culorile anului 2021, un mesaj de speranta

Culorile anului 2021 sunt  independente, dar care se imbina frumos creand o asociere ambitioasa. Ele sunt o propunere care combina sentimentele profunde de echilibru cu promisiunea optimista a unei zile insorite. In acest context, in care cautam sa depasim o situatie de incertitudine, vrem sa ne vitalizam si ne agatam de orice mesaj care ne aduce speranta. Alaturi de culorile anului 2021 vom putea privi spre viitor intr-un mod optimist.

This Post Has 7 Comments

  1. Ioana Manu

    În sfârșit! ❤️ Acestea două sunt culorile mele preferate de multă vreme!

Lasă un răspuns