You are currently viewing Geci de iarnă Columbia, modele de jachete de stradă

Geci de iarnă Columbia, modele de jachete de stradă

Indiferent dacă mergi la serviciu sau pur și simplu te bucuri de o zi de iarnă în aer liber, este important să te protejezi de frig. Să-ți păstrezi căldura corpului nu este doar o chestiune de confort, ci ține de sănătate, siguranță, iar în unele cazuri, chiar de supraviețuire. Dar, cu atât de multe mărci pe piață, poate fi dificil să ne dăm seama care ar fi cea mai bună alegere a unei geci de iarnă. În demersul de a pleca la drum mereu bine echipată am ales firma Columbia care cred ca este cea mai potrivită pentru nevoile și buzunarul meu. Gama lor de jachete este foarte larga. Acesta variază de la haine de ploaie, până la parka, de la jachete sport pentru activități precum schi / snowboarding până la geci de iarna de stradă. Indiferent de modelul pe care îl alegeți, calitatea producției și performanța sunt acolo. Pentru a vă ajuta, voi prezenta în acest articol o selecție a celor mai bune geci de iarnă Columbia, modele de jachete de stradă. 

În comparație cu alte branduri, Columbia a avut un început modest. În 1938, in Portland, Oregon, Columbia era o mică marcă de pălării fondată de doi germani, soții Boyle care fugiseră din Germania nazistă. Astăzi, după 84 de ani, Columbia este un brand foarte cunoscut pentru echipamente montane, de camping, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru orice fel de vreme. Au căutat mereu să își îmbunătățească produsele, au dezvoltat noi tehnologii, au colaborat cu alte companii axate pe crearea de noi țesături și așa au ajuns de la palării la încălțăminte de stradă și drumeții sau la îmbrăcăminte funcțională casual outdoor, de sport și schi.

Ca majoritatea mărcilor, Columbia nu se concentrează doar pe un singur model de jachete. Dimpotrivă, gama de geci Columbia include multe modele pentru diferite tipuri de destinații- geci de iarnă stradale, geci de schi, geci de vară, geci de ploaie, geci de snowboarding, etc.  Alegerea unui tip sau a altuia de geacă depinde de tipul de activitate sau de condițiile pe care urmează să le înfrunți. Poate că cea mai cautată caracteristică a gecii tale este impermeabilitatea, sau căldura, sau confortul… Nu există jachetă care să funcționeze perfect în toate situațiile, așa că încearcă să-ți alegi geaca care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Brandul Columbia este lider de piață pentru că oferă soluții funcționale, articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte care au izolație termică, sunt impermeabile, au protecție solară, respirabilitate și oferă un confort sporit. Datorită acestor bune caracteristici, a raportului optim calitate/preț și a faptului că iarna bate la ușă am ales câteva modele frumoase de geci de iarnă Columbia, geci de stradă care au capacitatea de a menține căldura corporală. Prin acest ghid, te invit să descoperi diferitele tipuri de geci de la acest producător american și câteva sfaturi pentru a o alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine! 

Caracteristici uzuale ale unor geci de iarnă Columbia

 • Geci de iarnă cu glugă, ideale pentru plimbări prin oraș sau pentru a descoperi noi trasee de drumeții/a practica sporturi montane
 • Căptușeala termoreflectorizantă pentru a menține temperatura interioară ridicată, dar fără supraîncălzire sau căptușeală din pene amestecate cu puf
 • Confecționate din materiale rezistente la apa care protejeaza de ceața, ploi, zăpezi
 • Buzunare cu fermoar care păstrează mâinile calde
 • Buzunare interioare de securitate pentru a depozita obiectele importante precum telefonul sau alte accesorii
 • Tiv cu șnur reglabil pentru confort,
 • Manșete elastice pentru reținerea căldurii
 • Fermoare ce se deschid în două direcții
 • Articolele acestui brand au performanțe suficiente pentru a proteja în condiții la fel de dure precum cele pe care le oferă muntele și folosește tehnologii patentate. O astfel de tehnologie este  Omni-Heat un material reflectorizant Microtex Light. Cu ajutorul Omni-Heat temperatura în geacă se menține constantă și corpul nici nu se răcește și nici nu se supraîncălzește. O altă tehnologie inovatoare  este Thermarator, o izolație sintetică care garantează căldura maximă chiar dacă geaca nu conține puf. Țesăturile acestor geci de iarnă Columbia resping apa și umiditatea, deci sunt foarte utile în zilele cu burniță, ploi și zăpadă. 

Ce este această tehnologie Omni-Heat? Deoarece o imagine valorează cât o mie de cuvinte, uite un videoclip care o descrie.

Geci de iarnă Columbia cu umplutură sintetică

Geaca impermeabilă Columbia Powder Lite este una dintre cele mai bine vândute modele ale companiei americane. Designul său clasic și elegant o face ideală pentru utilizare în multe ocazii. Ea  poate fi folosită pentru activități în natura, dar este perfectă si pentru o utilizare casual, in oras. Căptușeala sa este realizată din puf sintetic foarte ușor, cu tehnologia  Omni-Heat, adică o căptușeală termică reflectorizantă care împiedică ieșirea căldurii din interior. La rândul său, materialul exterior impermeabil rezistă bine la umiditate și ploi moderate. Se poate strânge și compacta astfel încât ocupă puțin loc la depozitare. Aceste geci se găsesc în două versiuni- cu glugă și fără glugă și două lungimi – medie și scurtă. Geaca Powder Lite de la Columbia este o opțiune excelentă de luat în considerare pentru  tot felul de ocazii ivite din toamnă până în primăvară.

Geaca Columbia dama Powder Lite Bej Slim Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Bej Slim Fit
Geaca Columbia barbati Powder Lite Negru Regular Fit
Geaca Columbia barbati Powder Lite Negru Regular Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Verde Active Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Verde Active Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Roz Regular Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Roz Regular Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Corai Lungime medie Slim Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Corai Lungime medie Slim Fit
Geaca Columbia copii Powder Lite Roz Regular Fit
Geaca Columbia copii Powder Lite Roz Regular Fit
Geaca Columbia barbati Powder Lite portocaliu Negru Regular Fit
Geaca Columbia barbati Powder Lite portocaliu Negru Regular Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Gri Lungime medie Slim Fit
Geaca Columbia dama Powder Lite Gri Lungime medie Slim Fit

Geaca Columbia Pike Lake cred că este cea mai bună pentru persoanele friguroase sau care trebuie să înfrunte temperaturi minime. Durabilitatea, greutatea și raportul calitate-preț o fac irezistibilă. Odată cu reducerea coeficientului de transfer termic și a transpirației pe care o asigură materialul său, se obține o mare senzație de confort indiferent de vreme. Pe scurt, geaca Columbia Pike Lake este unică deoarece este o jachetă ușoară ideală pentru drumeții lungi la munte sau urbană stradală. Utilizarea tehnologiei Omni-heat reduce grosimea straturilor termice și reglează temperatura interioară, având un strat termo-reflectorizant pentru a preveni supraîncălzirea. Ea este o jachetă impermeabilă care protejează de ploaie, zăpadă și vânt, fără să se ude sau să rețină umezeala. Respirabilitatea sa este concepută pentru climate dure.  Geaca Columbia Pike Lake este realizată din 100% poliester, un material cu un coeficient de transfer termic foarte mic.

Geaca Columbia barbati Pike Lake Bleumarin Regular Fit
Geaca Columbia barbati Pike Lake Bleumarin Regular Fit
Geaca Columbia barbati Pike Lake Gri Regular Fit
Geaca Columbia barbati Pike Lake Gri Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake Bordo lunga Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake Bordo lunga Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake Crem lunga Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake Crem lunga Regular Fit
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca Columbia barbati Pike Lake Gri Negru Regular Fit
Geaca Columbia barbati Pike Lake Gri Negru Regular Fit
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca Columbia barbati Pike Lake Maro Regular Fit
Geaca Columbia barbati Pike Lake Maro Regular Fit
Geaca Columbia copii Pike Lake Albastru Regular Fit
Geaca Columbia copii Pike Lake Albastru Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake neagra lunga Regular Fit
Geaca Columbia femei Pike Lake neagra lunga Regular Fit

Geci de iarna Columbia Puffect

Gecile Puffect  cu sau fără glugă, de lungime medie sau scurte, sunt unele dintre cele mai groase piese din colecția de jachete de iarnă, stradă, Columbia. Ele constituie o alegere excelentă pentru cei cu adevărat friguroși, datorită umpluturii sintetice groase și căptușelii termice Thermarator. Materialul exterior impermeabil rezistă la intemperii medii. Culorile clasice se potrivesc cu garderoba casual a oricărei doamne. Toată gama de geci Puffect se dovedeşte deosebit de utilă pentru sfârșitul toamnei și iarna, oferind un bun raport calitate-preț.

Geaca de iarnă Colubia Puffect roz, regular slim
Geaca de iarnă Colubia Puffect roz, regular slim
Geaca de iarnă Colubia Puffect alba, regular fit
Geaca de iarnă Colubia Puffect alba, regular fit
Geaca de iarnă Columbia Puffect roz, medie, regular fit
Geaca de iarnă Columbia Puffect roz, medie, regular fit
Geaca de iarnă Columbia Puffect trei culori, alb, negru, maro, medie, regular fit
Geaca de iarnă Columbia Puffect trei culori, alb, negru, maro, medie, regular fit

Geci de iarnă Columbia cu umplutură din puf

Gecile de iarnă Columbia St. Cloud, Geacă din puf Icy Heights II Mid, Geacă din puf Lake 22, Autumn Park Down au spre deosebire de celelalte jachete clasice matlasate Columbia, cu umplutură sintetică, o umplutură naturală alcătuită din puf și pene de rață. Cea mai fiabilă și mai călduroasă umplutură, chiar și în vremea noastră intens tehnologizată, este materialul natural, respectiv puful și penele. Ele au calități izolante incredibile, ținând aerul rece departe de haină și eliberând căldura. Jachetele cu puf sunt considerate cele mai versatile, deoarece sunt foarte confortabile de purtat, nu se udă și economisesc perfect căldura. Singurul dezavantaj al produselor cu umplutură naturală de tip puf este prețul ridicat, dar în cazul gecilor Columbia nu se aplică, gecile cu umplutură naturală și sintetică au cost similar.

Pentru că iarna aspră impune propriile cerințe asupra îmbrăcăminții exterioare, o jachetă/geacă cu puf nu  trebuie să fie doar elegantă și frumoasă, ci și ușoară și caldă. Reputația pufului ca material izolator suprem  derivă din capacitatea sa de a se comprima într-o formă mică, compactabilă și apoi să se umfle ușor înapoi. Cheia pentru păstrarea căldurii este în formarea de mici spații de aer în interiorul penajului superfin. Puful de calitate superioară se umflă mult după comprimare, oferind mai mult spațiu de aer care captează căldura. Gecile de iarnă Columbia St. Cloud au ca umplutură: 60% puf de rață și 40% pene de rață. Ele îndeplinesc RDS (Responsible Down Standard) care asigură că puful și penele provin de la animale care nu au fost supuse vreunei vătămări inutile. De asemenea, standardul oferă companiilor și consumatorilor un instrument pentru a ști ce este în produsele lor. 

În cazul gecilor de iarnă Columbia St. Cloud  izolația are puterea de umplere de 450 Fill Power Down, iar geacă din puf Lake 22 are izolația din puf cu putere de umplere de 650. Această tehnologie de construcție cu etanșare termică și izolația din puf  oferă căldură și confort chiar și în cele mai reci zile.  
Puterea de umplere măsoară cantitatea de spațiu pe care o va ocupa o uncie de puf în inci cubi. De ce este importantă puterea de umplere? Puterea de umplere mai mare înseamnă că puful are o calitate mai bună, poate capta mai mult aer (ceea ce permite o mai mare izplație) și își va păstra fermitatea mai mult timp. Măsurătorile comune ale puterii de umplere includ 450, 650, 750, 800 și 850. (Este important de reținut că puterea de umplere din puf  nu spune cât de calduroasă va fi o geacă, deoarece sunt implicați mulți alți factori, inclusiv cât de mult puf se află în acel articol)
 
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca de iarnă Columbia St. Cloud cu puf rata, medie, regular fit
Geaca de iarnă Columbia St. Cloud cu puf rata, medie, regular fit
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca de iarnă Columbia cu puf rata, neagra, lungime medie, regular fit
Geaca de iarnă Columbia cu puf rata, neagra, lungime medie, regular fit
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca de iarnă damaColubia cu puf rata, Icy Heights II Mid, crem, lungime medie
Geaca de iarnă damaColubia cu puf rata, Icy Heights II Mid, crem, lungime medie
Geacă de iarnă cu puf sau fără? Geaca Columbia barbati, geacă din puf Lake 22 Regular Fit
Geaca Columbia barbati, geacă din puf Lake 22 Regular Fit
Geaca Columbia barbati, geacă din puf Lake 22 Regular Fit, culoare neagra
Geaca Columbia barbati, geacă din puf Lake 22 Regular Fit, culoare neagra
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Icy Heights II Regular Fit, culoare verde
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Icy Heights II Regular Fit, culoare verde
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Icy Heights II Regular Fit, culoare bleumarin
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Icy Heights II Regular Fit, culoare bleumarin
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Autumn Park Down Regular Fit, culoare crem
Geaca Columbia femei, geacă din puf, Autumn Park Down Regular Fit, culoare crem

Concluzii

 Columbia este una dintre cele mai bune mărci de pe piață, articolele lor fiind utilizate pe scară largă astăzi, datorită designului  excelent și al rezistenței la intemperii. Gecile Columbia sunt un articol de îmbrăcăminte recomandat care ar trebui să existe în dulap pentru anumite cazuri, precum sezonul de iarnă în care vor avea grijă ca corpul tău să stea la cald, iar dacă plouă modelele sale impermeabile îți vor face viața mai ușoară.  Caracteristicile deosebite fac din gecile Columbia un articol vestimentar versatil, foarte confortabil și atrăgător vizual , o piesă de îmbrăcăminte esențială dacă circumstanțele o justifică, asa ca nu intarzia si ia-ți una cat mai curand. 

This Post Has 10 Comments

 1. Ruxandra

  Sunt adepta hainelor care nu conțin pene de rață sau orice altceva de la animale. Am găsit multe, spre exemplu, multe geci din poliester extrem de călduroase și rezistente.

 2. Mihaela

  Si eu vreau sa-mi cumpar o geaca noua pentru ca anul asta o sa merg iar la schi si am nevoie de una buna.Iar gecile de la Columbia au cel mai bun raport calitate-pret.

 3. Simona

  Imbracamintea de la Columbia e foarte frumoasa si de calitate! Mi-ar placea si mie o geaca roz!

 4. Ana

  A venit la fix articolul, chiar am nevoie de o geaca noua de iarna.

 5. Ana Maria Gogu

  Ce de modele frumoase, îmi caut și eu o geacă pentru toamna.

 6. Mirela Marin

  Superbe articole am găsit !
  Mulțumesc pentru informare și recomandări!
  Fug la cumpărături!
  Hugs!

 7. Rokolla

  Columbia este unul din brandurile pe care si eu pun accent pentru ca hainele lor sunt special create pentru a fi purtate in perioada rece

Lasă un răspuns